AKTUELNO

Nekada nedeljni ručak nije mogao da se zamisli bez supe, a mi predlažemo da napravite bistru pileću kao Vojvođani. Skuvajte meso i povrće, a luk obavezno propržite, pa tek onda dodajte u šerpu. Ukus će biti bolji, a ako želite da supa bude baš bistra, predlažemo da je 2x procedite.

Svaka domaćica u jednom trenutku treba da nauči kako se pravi prava domaćinska bistra supa, a ovaj recept je baš jednostavan.

Sastojci: bataci, pileća leđa... (meso sami izaberite), 5 krompira, 3-4 veće šargarepe, 1 koren pastrnjaka, 2 korena peršuna, 1 koren celera, 2 crna luka, 2 čena belog luka, svež celerov list, nekoliko zrna bibera, suvi začin po ukusu, sušeni peršun rezanci .

Priprema: Očistite i operite povrće, pa poređajte u šerpu. Prelijte hladnom vodom i stavite da se kuva. Zatim dodajte i meso. Na ringli propržite polutke crnog luka, pa i njih dodajte u šerpu. Posolite i pospite biberom, pa kuvajte dok ne proključa, pa smanjite temepraturu i poklopite, pa kuvajte nekih 2 sata. Ostavite da odstoji nekih 10 minuta da talog padne na dno, pa procedite. Proceđenu supu ostavite još 10 minuta, pa ponovo procedite, kako bi bila skroz bistra. U tu šerpu dodajte seckanu šargarepu i malo krompira, a ako želite možete da dodate i meso, a ne morate. Stavite na šporet i kad krene da ključa ponovo dodajte rezanca i kuvajte još minuta, dva. Prijatno!

Autor: Z.L.