AKTUELNO

Opšte je poznato da Rusi imaju jak imunitet, a tome umnogome, verovatno, doprinosi njihov način života.

Kupanje u ledenoj vodi je maltene sastavni deo njihove kulture, a sigurno ste imali priliku da čujete da oni to često praktikuju.

Ledena voda, smatra se, podstiče cirkulaciju i pozitivno utiče na jačanje imuniteta. Ipak, retko ko će biti dovoljno hrabar da to proba.

Upravo zbog toga je ruski doktor Sergej Bubnovski osmislio dosta jednostavniju a takođe korisnu tehniku za zdravlje celog organizma.

Šta je potrebno da uradite?

Spustite noge u lavor koji ste prethodno napunili potpuno hladnom ili ledenom vodom, u visini od 10-15 centimetara. Važno je da nikako ne dodate toplu vodu i da pokušate da izdržite.

Nakon toga, uđite bosi u kadu i stopalima tapkajte po ledenoj vodi. To bi trebalo da radite 20 sekundi, a najviše pola minuta. Noge, kada budete izašli iz kade, obrišite grubim peškirom i obujte vunene čarape.

Ukoliko ovo budemo ponavljali svako veče, izuzetno ćemo pozitivno uticati na zdravlje celog organizma i jačanje imuniteta, tvrdi doktor.

Iako ovaj "tretman" deluje pomalo bizarno, doktor ističe da nikako ne treba da odustanete, čak ni kada vas uhvati prehlada, jer je upravo to način organizma da se bori i jača imunitet.

#Zdravlje

#tuširanje hladnom vodom