AKTUELNO

Kada spomenemo čupavce, odmah se setimo detinjstva. Pošto ovu starinsku poslasticu svi vole, sada možete da je napravite u novom ruhu, odnosno u obliku trougla.

Sastojci:

250 g šećera

1 kesica vanilin šećera

110 ml ulja

200 ml mleka

250 g brašna 1 kesica praška za pecivo 1/2 kašičice sode bikarbone 1 kašika limunovog soka

Za glazuru:

160 g mlečne čokolade

300 ml mleka

kokos

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa sipajte ulje i mleko i sjedinite mikserom. Zatim sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.

Limunov sok sipajte, pa umutite mikserom. Zatim pleh premažite puterom i sipajte dobijenu smesu. Lepo rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 15-20 minuta.

Isecite patišpanj u obliku trougla. Istopite čokoladu sa mlekom, pa uvaljajte ivice trougla u glazuru, a zatim i u kokos. Ređajte trozugao čupavce na tacnu.