Kada spomenemo čupavce, odmah se setimo detinjstva. Pošto ovu starinsku poslasticu svi vole, sada možete da je napravite u novom ruhu, odnosno u obliku trougla.
Sastojci:
250 g šećera
1 kesica vanilin šećera
110 ml ulja
200 ml mleka
250 g brašna 1 kesica praška za pecivo 1/2 kašičice sode bikarbone 1 kašika limunovog soka
Za glazuru:
160 g mlečne čokolade
300 ml mleka
kokos
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom, pa sipajte ulje i mleko i sjedinite mikserom. Zatim sipajte prosejano brašno sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom.
Limunov sok sipajte, pa umutite mikserom. Zatim pleh premažite puterom i sipajte dobijenu smesu. Lepo rasporedite i pecite u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 15-20 minuta.
Isecite patišpanj u obliku trougla. Istopite čokoladu sa mlekom, pa uvaljajte ivice trougla u glazuru, a zatim i u kokos. Ređajte trozugao čupavce na tacnu.