Iseckan crni luk, začini, mlevena ćuretina, čedar sir i još nekoliko namirnica biće dovoljni da dobijete ove savršene burgere.
Ukoliko ste ljubitelji burgera, sigurni smo da će vam se ovaj posebno dopasti.
SASTOJCI:
pola glavice crnog luka
500 g mlevene ćuretine
kašika vuster sosa
kašika ulja
četiri zemičke
majonez, kečap
100 g čedar sira
zelena salata, crveni luk
80 g pančete
so, biber
PRIPREMA:
Pomešati iseckan crni luk, ćuretinu, vuster sos, so i biber, pa formirati četiri pljeskavice. U tiganju zagrejati ulje, kratko propržiti pančetu, pa je prebaciti na ubrus. Na istoj masnoći potom ispržiti burgere, da porumene sa obe strane, pa na svaki staviti po dva lista čedar sira. Poklopiti i ostaviti minut na vatri, da se sir istopi. Zemičke prepoloviti, premazati kečapom i majonezom, odozgo poslagati zelenu salatu, crveni luk, meso i slaninu, pa poslužiti dok je toplo.