AKTUELNO

Slavica Stuparušić, novinar Politike i inženjer hortikulture, govoreći o tome kako nagle promene utiču na biljke rekla je da smo juče na delu videli "baba Martu" i da nas to upozorava da biljke još uvek ne iznosimo na balkon i da je vreme da još malo sačekamo.

Stuparušić navodi da se to vreme može iskoristiti za pravljenje plana šta želimo da zasadimo i dodaje da ne postoji stručnjak, već ljubav prema biljkama.

- Svaki posao u zavisnosti od strasti sa kojom je radite je lekovit ili nije. Za nekoga je to zalivanje, čupkanje trave zamorno i ne voli i ne može mu biti sreća, a ko voli, za njega je kineska poslovica "gaji cveće da budeš srećan ceo život" - istakla je ona za Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Stuparušić je rekla da je u studio TV Pink donela timijan i žalfiju jer joj je bilo lako da ih ponese, te dodaje da ih je kupila juče kao rasad koji želi da stavi na prozor.

Foto: TV Pink Printscreen

- Žalfija je za mene glavna da napravim malo jači čaj i da mućkam usta u slučaju zubobolje - otkrila je inženjer hortikulture.

Ona je objasnila da kada sadimo biljke u saksiju treba da stavimo nešto što će da drenira vodu, jer većina njih ne voli vlažnu zemlju.

- Ja sam ovog puta donela kamenčiće. Na dno saksije uvek stavim kamenje, da voda može voda lakše da se ocedi - objasnila je Stuparušić, a kako da presadite biljku pogledajte u videu u nastavku:

#Biljke

#Slavica Stuparušić

#Vreme