AKTUELNO

Palačinke su omiljena, a pritom i jeftina poslastica iz detinjsta. Nekada su se pravile samo šećerom ili džemom, a ako želite raskošniju verziju onda su se posipale orasima. Danas postoji toliko namaza koji se koriste, a mogu da budu i slane, što većina bira kada želi da im to bude ručak. Takođe i pohovane palačinke su sve popularnije.

Njih nije teško napraviti, ali potrebno je da znate nekoliko trikova koji će vam pomoći da one uvek ispadnu savšreno. Sigurno vam se dešavalo kada sipate smesu u tiganj da se nakon nekog vremena pojave mehurići, a to baš i nije poželjno. Posledica toga je neravnomerno zagrevanje koje može dovesti do toga da palačinke ne budu dobro pečene, a samim tim i žilave. Veliku mehuri će pući i samim tim učiniti i da se palačinka pocepa. Ako ne želite da se to desi obratite pažnju na sledeće stvari:  

Foto: Pixabay.com

Nedostatak brašna

Ako niste sipali dovoljnu količinu brašna, testo će biti previše tečno. Na visokim temepraturama, pri prženju, dolazi do toga da se stvaraju mehurići. Zato uvek ispoštujte količinu koja je u receptu, a ako vidite da je potrebno slobodno dodajte još malo.

Polako zagrejan tiganj

Bitno je da tiganj bude dobro zagrejan, ali ne previše jer onda može da se desi da palačinke zagore. Ako ne možete da procenite sipajte malo testa i proverite.

Autor: Z.L.