AKTUELNO

Hotel EastLink, smešten pored auto-puta na periferiji Melburna u Australiji, dizajniran je da izgleda kao pravi hotel, ali zapravo je skulptura.

Veliki model hotela visokospratnice, je koštao 655.000 funti (1,2 miliona australijskih dolara) a osmislio ga je kanadski umetnik KalumMorton.

Hotel je "otkriven" 2007. godine.

Mnoge ljude koji su prošli pored hotela je zbunila njegova pojava, pa su čak i pokušali da rezervišu noćenje u modelu hotela - iako u njemu nema soba i ne može se ući.

Fan sajt hotela EastLink otkriva: "Bili biste iznenađeni brojem upita koje dobijamo od ljudi koji žele da znaju cene soba, raspoloživost i informacije o parkingu".

Opisujući koncept iza dizajna, Morton je rekao: "Vozači će ga videti iz automobila kao pravi hotel i možda, tokom vremena, kao čudno umanjenu dekoraciju koja je pobegla iz tematskog parka ili filmskog seta." Dodaje da je struktura "efektivno ogromna ludorija" - zgrada koja je dizajnirana u dekorativne svrhe.

Visok je 20 metara a širok pet metara, ima čelični i betonski strukturalni okvir i staklene panele. Neki od prozora osvetljavaju se kada padne noć, što daje hotelu jeziv sjaj.

#Australija

#lažni hotel