AKTUELNO

Oduvek su žene smatrale da je prirodno da muškarac napravi prvi korak, međutim šta ako je on veoma stidljiv i povučen? Dok vi čekate da vam priđe, strast može nestati i tako možete propustiti lepu priliku da uđete u vezu sa nekim sa kim biste bili srećni.

Evo kada bi trebalo da promenite perspektivu gledanja i da se vi njega smuvate.

Već duže vreme je solo

Najčešće on nije nikakav "šonja" već je dugo zaljubljen u jednu istu devojku koja mu je "tiha patnja" ali nikako da skupi hrabrost da joj priđe. Ukoliko se poznajete veoma dugo, vrlo je moguće da ste ta devojka baš vi, što ide u prilog činjenici da vi treba da napravite prvi korak.

Šalje vam skrivene signale

Čak i muškarci koji su introvertni šalju "male signale" ženi koja im se dopada. Probajte da se usredsredite na njegovo ponašanje kada je u vašoj blizini i lako ćete ih primetiti. Ako vam daje komplimente ili se stalno mota oko vas, ali vas još nije pozvao da izađete, sigurno mu se dopadate ali vas ne poziva da zađete jer se možda plaši odbijanja.

Foto: Unsplash.com

Gleda vas iz prikrajka

Ako je on jedan od onih tipova koji vas neprestano posmatraju, ali ništa ne preduzimaju, zasigurno je reč o stidljivom tipu muškarca koji se pretvara u superfrajera tek na drugu loptu. U tom slučaju suptilno preduzmite prvi korak tako što ćete nespretno pokazati da vas njegovi pogledi zbunjuju.

Misli da ste suviše dobra riba za njega

Verovale ili ne, ovo je jedan od najčešćih razloga zašto muškarci zaziru od pomisli da vam se udvaraju. S obzirom na to da misli kako kod vas nema šansu, on ne želi da se blamira i u startu odustaje. Dajte mu ohrabrenje ili mu otvoreno kažite da vas je dostojan.

Nervozan je u vašoj blizini

Sve ono što on isplanira kod kuće, pada u vodu jer jednostavno postaje previše nervozan kada vas ugleda. Ovo nije retka pojava kada se muškarcu neka žena previše dopada jer ga njeno prisustvo uzbuđuje i dekoncntriše. On zato ne želi ništa da preduzime kako ne bi ugrozio nešto za šta se nada da jednog dana može postati veza.

Ne ide dalje od flerta

Ovo bi mogao biti siguran znak da mu se sviđate, ali biste ga još više privukli kada bi video da ste žena sa inicijativom. To možete učiniti tako što ćete "imitirati" njegovo ponašanje pa ćete i vi koketirati s njim ili, prosto, tako što ćete biti mnogo direktnije. Ovo je najčešće scenarioa za početak jedne srećne veze.

Njegovi prijatelji vas nagovaraju da mu priđete

Sigurniji znak od ovoga verovatno ne možete da imate. Ako vam njegovi prijatelji otkriju da im je pričao o vama i da ste mu privlačni, onda je to to. Ovu situaciju možete da iskoristite i da saznate još neke sočne, insajderske informacije o svom budućem dečku.

Autor: Z.L.