AKTUELNO

U hladnim danima potreban nam je neki dizač imuniteta – a najbolje je da ga pronađemo u kuhinji. O većini namirnica iz bašte dosta znamo, a tako znamo da sok od cvekle može zaštiti i popraviti imunitet efikasnije od svih suplemenata, hrane i čajeva zajedno.

Zato je sok od cvekle poslednjih godina omiljeni prirodni lek za imunitet širom sveta.

Ova korenasta biljka veoma je zdrava i bogata kalcijumom, gvožđem i vitaminom A i zato najbolje prirodno sredstvo za bolje zdravlje. Cvekla je sve popularnija i u ishrani, dodaje se u mnoga jela, a u salatama je nezamenljiva – sirova ili kuvana.

Iako kuvanje cvekle jeste jednostavno, postoji jedan trik sa kojim će biti ukusnija i koji će joj pojačati boju.

Foto: Pixabay.com

Često ljudi peku cveklu u rerni kako bi zadržala sve vitamine, ali ako dodate sirće u vodu u kojoj se kuva, postići ćete isti efekat.

Sirće je poznati fiksator boja i često se koristi u kuvanju. Dodavanje malo tečnosti u šerpu pomoći će da cvekla zadrži sjaj,  poboljšaće joj ukus i sačuvati sve vitamine. Obratite pažnju da ga pravilno unesete. Kuvajte cveklu, a 10 minuta pre kraja kuvanja dodajte u vodu dve kašike sirćeta.