AKTUELNO

Kuhinja istočne Srbije je ukusna i pikantna, pa je ovaj kraj poznat kao jedan od najboljih mesta za gastro uživanje.

Meso je najzastupljenije u ovdašnjoj kuhinji, posebno roštilj i pečenje, kao i začini i sveže povrće. Ako volite dobro da jedete predlažemo vam da isprobate receptza vlaški paprikaškoji se pravi od celog pileta, začina i papradajz soka. Ono što ovo jelo izdvaja je i zaprška koja se ne pravi standardno, već se u nju dodajte i kiselo mleko.

Sastojci:

1 pile

1 kašika slatke paprike

2 paprike

400 ml paradajz soka

1 crni luk

1 kašika začina za piletinu

Foto: Unsplash.com

1 kašika suvog začina

2 čena belog luka

Za zapršku:

100 ml kiselog mleka
100 ml vode
1 kašika brašna

Priprema:

Isecite crni i beli luk, pa pripržite u dobro zagrejanoj šerpi. Meso isecite na komade, pa dobro posolite i pobiberite, a onda pospite začinom za piletinu. Lepo sjedinite, pa stavite meso u šerpu i kratko propržite sa obe strane. Zatim sipajte paradajz sos preko i vodu. Dodajte i seckanu papriku, pa posolite, pobiberite, pospite suvim začinom i slatkom paprikom, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 45 minuta. U posudi pomešajte brašno, vodu i kiselo mleko. Pazite da ne ostanu grudvice. Sipajte pred kraju u paprikaš, promešajte, pa sklonite sa vatre.

#Paprikaš