AKTUELNO

U današnje vreme prilično je teško sačuvati brak. Osim što je tempo života takav da imamo previše obaveza, a prilično malo vremena za sebe, pa samim tim i za svog partnera, takođe su i vrednosti drugačije, pa nije lako sačuvati odnos.

Životni vek traje i do sto godina, pa nam ostaje prilično mnogo vremena u kojem bi trebalo da se podudaramo sa nekim drugim bićem u njegovim različitim fazama života.

Britanska advokatica za razvode Aješa Vardag objasnila je koji su po njoj najčešći problemi u braku zbog koje parovi traže njene usluge. Ona kaže da se ljudi sve češće razvode zbog nespretnosti s tehnologijom, jer im partneri pronađu poruke, fotografije ili aplikacije koje tamo ne bi trebalo da budu.

Ipak, Vardag ističe da je najčešći razlog razvoda taj što se supružnici vremenom udalje.

- Prestanu da paze na brak i jedno na drugo. To svakome može da se dogodi, ma koliko brak nekad bio dobar - kaže ona.

Uvek kažem da se većina razvoda dešava jer shvatite da osoba s kojom ste, više nije ona osoba kojom ste se venčali - rekla je za "Mirror."

- Danas je veliki problem i to što ljudi, zbog astronomskog rasta troškova života i stagnacije tržišta nekretnina i nakon razvoda neretko ostaju zarobljeni u istom prostoru sa bivšim partnerima. Neki moraju da se vrate kod roditelja, ili pak da se usele kod svoje odrasle dece, što nikome nije lako - kaže Aješa koja je i sama razvedena, a dodaje i da je jako važno na kraju braka prepoznati da se odnosi ponekad naprosto menjaju i da to nije ničija krivica.

- Razvod ne mora da bude kraj, već može da bude i novi početak nekog odnosa, ali i početak drugačijeg odnosa sa sobom. Nakon razvoda možemo da ostanemo dobri s bivšim partnerom i da imamo dobar i uravnotežen život u kojem gradimo karijeru i razvijamo se, uspostavljamo neke nove odnose, a imamo i dovoljno vremena i prostora za nova interesovanja - rekla je Vardag.

#advokatica

#razvod braka