AKTUELNO

Sestra na prijemu htela je da je pošalje kući, ali kad je trudnica objasnila da je i sama medicinska sestra i da mora kod doktora, sestra se "nevoljno složila"

Muž medicinske sestre zaposlene u Nacionalnom zdravstvenom servisu u Engleskoj opisao je svoj bol i ljutnju pošto je njegova supruga imala pobačaj, jer je čekala pet sati u hitnoj službi, navodi Sky news.

Muškarac, koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je da je u utorak uveče njegova supruga počela jako da krvari i da je otišla u urgentni centar. Sestra na prijemu htela je da je pošalje kući, ali kad je trudnica objasnila da je i sama medicinska sestra i da mora kod doktora, sestra se "nevoljno složila".

- Rečeno mi je da je ginekolog odbio da je pregleda, a da je od pregleda kod dežurnog lekara dele sati čekanja - ispričao je muž.

Pošto je bila u bolovima, muž je rešio da je odvede kući, da malo odmori, ali, 10 minuta pošto su stigli kući, doživela je spontani pobačaj.

Iz bolnice su naveli da je ogroman pritisak na ceo sistem u ovom trenutku, kao i da je to veliki izazov za sve uključene, posebno za osoblje koje se trudi da udovolji svim zahtevima posla.

- Ovo nije pozicija u kojoj želimo da budemo, pa neumorno radimo da bismo bili u mogućnosti da obezbedimo najbolju moguću negu. Javnost može da nam pomogne tako što će doći u pravu službu za svoje potrebe, na taj način možemo da se fokusiramo na one koji pomoć najviše treba.

A onda su počeli da se javljaju zaposleni u zdravstvenoj službi jadajući se o uslovima u kojima rade. Medicinska sestra koja radi na klinici na kojoj se leče pacijenti koji su doživeli moždani udar kaže da je dve trećine odeljenja više od dva meseca u bolnici jer je nemoguće obezbediti kućne obilaske. Uzdaju se, kaže, jedino u to da će smrt jednog pacijenta obezbediti mesto drugom koji čeka lečenje.

- Kad se svaki dan tako borite, svako zadovoljstvo zbog dobro obavljenog posla nestane, ovo ovako ne može da se nastavi - navela je ova sestra.

Autor: