AKTUELNO

Stručnjaci upozoravaju da ćete na ovaj način ugroziti zdravlje.

IZLAGANJE PARI

Glumica Gvinet Paltrou jedna je retkih koja voli da se pohvali tretmanima, kojima izlaže svoje međunožje. Među njima je i takozvani Tikun Spa. Tokom ovog tretmana žena sedi na mini prestolu, a zatim se pušta para, koja navodno čisti njenu matericu. Gvinet tvrdi kako ovaj tretman dovodi u ravnotežu ženske hormone. Stručnjaci, međutim, tvrde kako to pruža dobar osećaj isključivo zbog topline, kojom se povećava protok krvi u predelu vagine, što utiče i na uzbuđenje. Ako se previše približite pari, mogli biste zadobiti opekotine. Osim toga, para povećava vlažnost, pa se povećava i mogućnost za razvoj gljivica i bakterija.

SUNČANJEGlumica Šejlin Vudli je u jednom je intervjuu otkrila kako svojoj vagini voli da pokloni malo vitamina D sunčanjem, posebno kada je iscrpljena, jer joj to daje više energije. Stručnjaci ponovno imaju odličan odgovor zašto to ne bi trebalo raditi. Kako navode, vagina će dobiti istu količinu vitamina D i ako ovaj vitamin uzmete kao dodatak ishrani, a pritom nećete morati da izlažete svoje genitalije suncu budući da to povežava rizik od raka kože.

STAVLJANJE LEPLJIVIH STVARI U VAGINU

Kandi Buru je u rijalitiju "Real Housewives of Atlanta"otkrila kako voli tamo dole da stavlja šećer, kako bi zasladila ukus. To definitivno nije dobra ideja jer se može narušiti ravnoteža bakterija i kiselina u materici i stvoriti plodno tlo za infekcije.

ISPIRANJE

Verovatno to već odavno znate, ali nikada nije loše utvrditi gradivo: nema potrebe da ispirate svoju vaginu, jer se ona sama čisti. Ispiranjem ugrožavate prirodnu ravnotežu vagine, što može dovesti do iritacije i vaginalnih infekcija.

PIRSING

Rizik od infekcija, ožiljci i bol samo su neki od razloga "protiv". Iako neki stručnjaci tvrde kako on može biti vrlo siguran, ako se uradi kako treba, u mnogim zemljama se radi u neodgovarajućim uslovima pa su velike šanse da nešto pođe naopako.

S. M.

#Sunce

#Vagina

#Zdravlje

'