AKTUELNO

Tokom hladnijih dana obožavamo vreme da provodimo u svom toplom domu, stoga vredi uložiti trud kako bismo oplemenili enterijer i učinili ga prijatnijim i zdravijim mestom za život.

Život u skladu sa prirodom

Kada je u pitanju ukrašavanje biljkama, najvažnije je znati koje zelenilo uneti u dom i kako urediti biljke da u potpunosti odgovaraju stilu i prostoru.

Pogled na zelenilo biljaka ima pozitivan uticaj na oslobađanje od stresa, opušta i obnovlja životnu energiju. Zato je idealno mesto za odmor udoban – i naravno trendi, kutak ispunjen biljkama, u kojem ćete moći da se udaljite od svakodnevice i u potpunosti relaksirate.

Foto: provansa dekor centar

Za početak, odabir sobnih biljaka zavisi od prostora, koji oplemenjujemo, koliko svetlosti soba dobija, da li želite da je biljka smeštena u saksiji ili možda okačena da visi sa plafona. Potrebna vam je sugestija, savet u kontekstu: gde postaviti biljke, koje izabrati - obratite se arhitektama za uređenje enterijera.

Top 3 biljke prema preporuci pejzažnih umetnika

Sanseveria - atraktivna afrička lepotica poznata po svojim kopljastim mesnatim listovima. Izuzetno otporna sobna biljka koja daje upečatljivu notu enterijeru i ambijentu. Idealna je zbog svoje lepote i ne zahteva intenzivnu negu.

Jedna od sobnih biljaka specifičnog i vrlo dekorativnog izgleda je i dracena.

Foto: provansa dekor centar

I naravno njegovo veličanstvo - fikus koji je apsolutni "pogodak" za svaki dom. Krase ga predivni, veliki zeleni listovi s vrlo izraženim ,,venama”.

Gde kupiti biljke? U najvećoj cvećari svakako.

Kome se obratiti? Profesionalcima iz Green Centra.

Autor teksta: Ana Boreta

Autor: