Orahe i bademe blago prepecite na tiganju, smokve i sir isecite na kockice i poređajte pršut.
Sastojci:
100 g rukole
100 g matovilca
50 g Zlatiborac zlatiborskog pršuta
šaka oraha
šaka badema
50 g kozjeg sira
2-3 perca vlašca
6-7 suvih smokvi
Preliv:
3 kašike balzamiko sirćeta
10 kašika maslinovog ulja
kašika meda
kašika senfa
kašika balzamika od nara
prstohvat bibera
prstohvat soli
Priprema:
Rukolu i matovilac dobro očistite i operite. Orahe i bademe blago prepecite na tiganju, smokve i sir isecite na kockice i poređajte pršut. Vlašac skroz usitnite.
Napravite preliv i dobro ga promešajte.
Sve sastojke sastavite i lagano pomešajte sa prelivom.
#Rukola
#pršuta
#salata