AKTUELNO

Reagujte čim čim osetite prve promene u organizmu - bolove u grlu, temperaturu ili groznicu.

Bol u grlu

Uzmite čašu vode i rastvorite malo šećera. Dodajte jednu kašiku jabukovog sirćeta. Nekoliko puta dnevno isperite grlo ovom mešavinom.

Ublažite bolove

Postoji još nekoliko sredstva za dezinfekciju grla koja možete koristiti ukoliko osećate bolove prilikom gutanja: 1 kašičica borne kiseline u čaši vode1 kašičica sode ili morske soli u čaši vode

Prirodni propolis je takođe odličan lek za sprečavanje angine.Najjednostavnije rešenje je korišćenje čistog propolisa u količini od tri grama. Ako koristite propolis nekoliko puta dnevno, brzo ćete postići značajno poboljšanje i neprijatni simptomi će nestati.

Foto: Pixabay.com

Prirodni recepti sa medom

Kašičicu meda rastvorite u malo tople vode i isperite grlo na svakih sat vremena. Ovaj postupak ne samo da omekšava bol u grlu, već i snižava groznicu. Piće od limuna će takođe ubrzati oporavak.

Dodajte u čašu tople vode kašičicu meda, kašičicu limunovog sokova i malo đumbira. Popijte ovaj napitak nekoliko puta dnevno.

Mleko sa medom pomaže u oslobađanju neprijatnih simptoma prehlade. Zagrejte mleko i rastvorite kašičicu meda. U ovaj topli napitak možete dodati i malo cimeta.

Foto: Pixabay.com

Zapušen nos

Temeljno isperite nos rastvorom morske soli (1 kašičica soli na 250 ml vode).

Ovo neće samo pomoći da uklonite sluz iz nosa, već ćete ukloniti i virusne bakterije. Za ispiranje nosa, takođe su korisne biljne infuzije (neven, kantarion, žalfija).

U svaku nozdrvu možete nakapati 3-5 kapi aloja vera soka. Kod prehlade pomaže i sok od sveže majčine dušice. Protljajte sveže lišće, stisnite sok i 2-3 kapi iscedite u svaku nozdrvu tri puta dnevno.

Ovi mali saveti vam mogu pomoći da se brzo, prirodnim putem izborite sa prehladom.

#Prehlada

'