AKTUELNO

Piletina može da se spremi na nekoliko načina, a marinada daje mogućnost da joj skroz promenite ukus.

Uz malo mašte i par predloga s naše strane, možete pred svoje najmilije servirati ručak u stilu vrhunskog kuvara. Umesto da celo pile ispečete u rerni i rizikujete da razočarate svoju porodicu, poslužite se malim trikom koji meso čini sočnim i ukusnim. Prelijte ga začinjenim jogurtom i nećete verovati kojom brzinom se jednostavno jelo pretvara u fantastično.

Potrebno je:

1 kašika maslinovog ulja

1 šolja grčkog jogurta

1 limun – isceđen sok i narendana korica

1 kašika čilija u prahu

Foto: Unsplash.com

2 kašičice kima

1 kašika belog luka u prahu

½ kašičice karija u prahu

1 kašičica soli

½ kašičice sveže mlevenog crnog bibera

4 komada piletine (batak i karabatak)

Priprema:

Zagrejati rernu do 250 stepeni. Pleh obložiti aluminijumskom folijom i poprskati je sprejom protiv lepljenja. U posudi srednje veličine sjediniti maslinovo ulje, jogurt, sok i koricu od limuna, čili prah, kim, beli luk u prahu, kari, so i biber. Sve dobro izmešati.

Pileće mesto staviti na pleh i svaki komad obilno preliti napravljenom marinadom. Staviti u rernu i peći dok ne postane zlatno braon boje, oko 35 minuta. Služiti dok je toplo.

#Piletina

#marinada