AKTUELNO

Ko ne želi da ''puca od snage'', a uz to i da „puca od zdravlja“?

BiVits ACTIVA PUCAJ OD SNAGE je snažan i zdrav paket namenjen svima nama, koji želimo da pucamo od „zdrave snage“. Sastoji se od Magnezijum citrata, jedinstvene kombinacije Vitamin C – Vitamin D – Cink i Selena.

Magnezijum citrat i snaga?

Oko 60 % magnezijuma u telu, nalazi se skladišteno u kostima, dok se preostalih 35 % nalazi u skeletnim mišićima.

Sport je način da se „puca od snage“, ali treba misliti o tome da su potrebe za magnezijumom, upravo kod onih koji se aktivno bave sportom, značajno uvećane, i da magnezijum često bude u manjku.

Magnezijum je esencijalni element, koji učestvuje u preko 300 enzimskih reakcija u našem telu. Pomaže prilikom relaksacije skeletnih mišića, smanjuje neprijatne upale mišića nakon fizičke aktivnosti, a deluje i analgetski i anksiolitički.

Zašto Magnezijum u formi citrata?

Dva najčešća oblika u suplementima su magnezijum oksid i magnezijum citrat. Iako magnezijum oksid sadrži veće količine magnezijuma, njegova bioiskoristljivost je značajno manja u odnosu na magnezijum citrat, koji se uz to i bolje podnosi.

Foto: Promo Bivits/Abela Pharm

Vitamin C – Vitamin D – Cink i snaga?

Od snage se ne može pucati bez jakog imuniteta. Jedinstvena kombinacija: Vitamina C, moćnog antioksidantna, Vitamina D, koji doprinosi jačanju imunog odgovora, i Cinka, mikroelementa, koji učestvuje u skoro svim enzimskim reakcijama, neophodnim i za adekvatan imuni odgovor, u jednoj tableti, u preporučenim dnevnim dozama, upravo su put do snažnog imuniteta.

Selen i snaga?

Selen učestvuje u metaboličkim reakcijama u jetri, i neophodan je za adekvatnu funkciju antioksidativnih enzima u jetri. Štiti od oksidativnog stresa, pospešuje imuni odgovor, ali povoljno utiče i na poboljšanje koncentracije i kognitivnih performansi, kao što su učenje i pamćenje.

Selen je neophodan i za normalnu funkciju štitaste žlezde, metaboličkog termostata našeg organizma.

Mislite o svom zdravlju na vreme, i uvek u dogovoru sa vašim lekarom, birajte najbolje za sebe. Neka BiVits ACTIVA PUCAJ OD SNAGE, zdrav i snažan paket bude vaš saveznik na tom putu.

Autor: P.R.