AKTUELNO

Većina će se složiti da je pretvaranje da je žena doživela orgazam glupost, koja nikome ne ide u prilog, jer partner neće ni znati da nije „zadovoljio“ svoju bolju polovinu, a onaj ko glumi smanjuje šanse da ga sledeći put doživeti sa istim partnerom.

Dok oko 30 odsto žena nema problema sa redovnim orgazmom, ostalih 70 odsto ga doživljava mnogo ređe, otprilike svaki peti seksualni odnos, pri čemu čak 15 odsto žena otkrije da nikada ili samo jednom nisu doživele seksualni orgazam.

Međutim, studije pokazuju da je preko 90 odsto žena u nekom trenutku glumilo orgazam, najčešće da ne bi povredile partnera. Ovo i ne zvuči toliko neobično ako pomenemo podatak da oko 20 odsto muškaraca veruje da su toliko dobri ljubavnici da njihova partnerka ne mora da glumi, odnosno da je za njih nemoguće je ne zadovolje.

Foto: Unsplash.com

Uopšteno govoreći, jasni znaci orgazma su grčevi mišića – najčešće vaginalni, koji izazivaju osećaj „osuženosti“. Mogu se javiti i grčevi u nogama. Sa pojačanim intenzitetom stimulacije u kojoj joj dah postaje kratak, a uzdasi sve glasniji, nakon postizanja pravog vrhunca ona će prestati jer će joj trebati bar nekoliko sekundi da se oporavi. Kod mnogih žena, posle orgazma, deo dojke iznad grudi gde je koža tanka zbog navale hormona pocrveni.

Ukoliko primetite ove promene kod partnerke, možete biti sigurni da ste pružili neverovatan užitaj svojoj dragoj, te da sa vama nije imala potrebe da glumi.