AKTUELNO

Gibanica naših baka.

Potrebno vam je:

1 kg kora za gibanicu

pet kašika kajmaka

1 kg belog mladog sira

5 jaja

tri do četiri kašike masti

2 šolje mleka

1 pavlakaso

Recept:

U jednu posudu razbiti pet jaja, dodati pet kašika kajmaka, isitnjene kriške sira, tri kašike masti i dve šolje mleka i pavlaku po želji. Posoliti po želji. Kore za gibanicu staviti u veliku i duboku tepsiju i filovati prethodno pripremljenom smešom, red kora pa red fila, sve dok ne potrošite sve kore i fil. Gibanica mora da bude debela, tako da morate da nađete duboku tepsiju. Zadnju koru premazati žumancetom, izbušiti je viljuškom i staviti u rernu na pečenje na 250 stepeni. Peći oko 1 sat.

*po želji u nadev možete staviti spanać, blitvu, proprženi seckani praziluk…

Autor: