AKTUELNO

Bračni par doživeo je pravo iznenađenje kada su prilikom renoviranja kuće u zidu ugledali kesu, a ono što je se unutra nalazilo staro je čak 60 godina

Grejsi i Rob Džons, bračni par iz Čikaga, su nedavno prilikom renoviranja svoje kuće u Kristal Lejku naišli na jedno nesvakidašnje otkriće - pomfrit u omotu, star čak 60 godina. Krompirići su navodno napravljeni između 1955. i 1961. godine, a sticajem okolnosti, preživeli su sakriveni iza zida kupatila porodične kuće.

Sve je krenulo kada su Džonsovi krenuli u renoviranje kuće i izbili zid - pronašli su kesu u kojoj su bila dva omota za hamburgere i pakovanje pomfrita koji nije bio dovršen.

- Muž je primetio umotani komad papira skupljen unutar zida. U tom trenutku oboje smo se gledali pitajući se da li da pozovemo policiju jer smo upravo otkrili dokaze sa mesta zločina - navela je Grejsi.


Kako su rekli, krompir je bio veoma hrskav i braon, i da nije propao iako je napravljen pre više od šest decenija.

- Videli smo pomfrit i rekli: Ovo je nestvarno. Kako su, zaboga, ovi pomfriti još u ovoj vrećici i kako su tako dobro očuvani! - dodali su.

Shvatili su da je hrana iz pedesetih godina nakon istraživanja logotipa na torbi, koji je uključivao originalnu maskotu ovog lanca brze hrane.

Par je, kako se navodi, nakon otkića pronašao 60-godišnjaka koji je napola pojeo ovaj obrok dok je prepravljao kupatilo. Sada imaju mogućnost da ovaj drevni obrok unovče, navodeći da će rado prodati svoje otkriće pravom kupcu.