Ukoliko želite da napravite pecivo koje će biti odličan izbor kako za doručak, tako i za večeru, ovi mafini su upravo ono što vam treba
Sigurni smo da i vi ponekad imate osećaj da jednostavno ne znate šta biste da jedete za doručak ili večeru.
Nešto biste hteli, ali vam frižider ne nudi ništa zanimljivo. U tom slučaju, posegnite za standardnim namirnicama i napravite ove savršene mafine sa tikvicama i jabukom.
SASTOJCI:
dve šolje brašna
šolja integralnog brašna
kašika praška za pecivo
kašičica cimeta
pola kašičice mlevenog đumbira
prstohvat muskatnog oraha
šolja šećera
dva jajeta
četvrt šolje otopljenog maslaca
šolja i po mleka
veša jabuka
dve šolje rendane tikvice
PRIPREMA:
Rernu zagrejati na 200 stepeni. Pomešati obe vrste brašna, prašak za pecivo, šećer, cimet, đumbir i muskatni orah. U drugoj činiji sjediniti jaja, maslac i mleko. Dodati suvim sastojcima, promešati, pa ubaciti oceđene rendane tikvice i jabuke. Sjediniti, sipati u kalupe, pa peći u rerni oko 20 minuta.