AKTUELNO

Ukoliko želite da napravite pecivo koje će biti odličan izbor kako za doručak, tako i za večeru, ovi mafini su upravo ono što vam treba

Sigurni smo da i vi ponekad imate osećaj da jednostavno ne znate šta biste da jedete za doručak ili večeru.

Nešto biste hteli, ali vam frižider ne nudi ništa zanimljivo. U tom slučaju, posegnite za standardnim namirnicama i napravite ove savršene mafine sa tikvicama i jabukom.

SASTOJCI:

dve šolje brašna

šolja integralnog brašna
kašika praška za pecivo

kašičica cimeta

pola kašičice mlevenog đumbira

prstohvat muskatnog oraha

šolja šećera

dva jajeta

Foto: Pixabay.com

četvrt šolje otopljenog maslaca

šolja i po mleka

veša jabuka

dve šolje rendane tikvice

PRIPREMA:

Rernu zagrejati na 200 stepeni. Pomešati obe vrste brašna, prašak za pecivo, šećer, cimet, đumbir i muskatni orah. U drugoj činiji sjediniti jaja, maslac i mleko. Dodati suvim sastojcima, promešati, pa ubaciti oceđene rendane tikvice i jabuke. Sjediniti, sipati u kalupe, pa peći u rerni oko 20 minuta.