AKTUELNO

Pite su poznate kao lako jelo koje se brzo priprema, a nadeve možete birati po želji - i slane i slatke.

Kombinacija pilećeg mesa i kupusa je savršena za kasni ručak ili večeru, jer je bogata, sočna i hrskava. Pa ukoliko je poslužite uz kiselo mleko, pavlaku ili jogurt dobićete kompletan obrok.

Sastojci: pakovanje kora za pitu, 1 glavica crnog luka, 600 g kupusa, 500 g pilećih prsa, 150 ml ulja, 200 ml vode, so, biber.

Priprema: Izdinstajte luk sa 50 ml ulja, dodajte iseckano meso, malo vode. Dodajte kupus, začine i dinstajte deset minuta. Izmešajte 200 ml vode sa 50 - 100 ml ulja (po ukusu) mažite kore, dve - tri pa stavite fil. Umotajte i ređajte u podmazanu tepsiju. Odozgo premažite vodom i uljem i ostavite deset minuta da stoji. Za to vreme uključite rernu na 220 stepeni da se zagreva. Pecite dok ne porumeni, oko 30 minuta.

Autor: Z.L.