AKTUELNO

Prema svom lekaru pacijent treba da bude potpuno iskren, međutim, neke stvari nikad ne treba da izgovorite.

Da bi doktor mogao da vam uspostavi pravu dijagnozu, neophodno je da budete potpuno iskreni sa njim. Međutim, neke stvari ne bi trebalo da govorite svom lekaru.

Ali, Gugl kaže...

Mnogi pacijenti svoju "dijagnozu" prvo potraže na internetu pre nego što posete lekara. Niko vas ne sprečava da se informišete o svom zdravlju, međutim, često u tim slučajevima ljudi sebi stvore dodatnu nervozu i unapred "otpišu sebe" verujući da umiru od najgorih bolesti. Kada jednom posetite lekara, nemojte mu osporavati dijagnozu rečenicom: "Ali, Gugl kaže", jer, da Gugl može da leči, lekari ne bi ni postojali.

Samo vi meni dajte taj lek, ja znam...

Sa vašim lekarom treba da se konsultujete oko svakog leka koji uzimate. Međutim, nemojte vi da naređujete lekaru koji lek treba da vam prepiše. Ukoliko to već činite, onda imajte i racionalno obrazloženje zbog čega to radite. Ukoliko vam neki lek ne prija, obavezno naznačite svom lekaru, ali nikad nemojte odbijati bez opravdanja i tražiti drugu terapiju samo zbog toga što je vama bilo super dok ste na svoju ruku uzimali taj lek.

Vi lekari nemate pojma

Ukoliko ste imali negativna iskustva sa medicinskim osobljem u prošlosti, nemojte generalizovati i tvrditi da su svi lekari loši. Umesto što neprijateljski nastupate prema svom lekaru, za početak probajte da razgovarate, a ukoliko niste i dalje zadovoljni kako se doktor opohodi prema vama, potražite savet drugog lekara.

#Bolest

#Doktor

#Lekar

#Pregled

'