AKTUELNO

On je u pravoj agoniji i ne zna šta da radi.

Posle decenije braka, jedan Britanac je u pravoj agoniji jer njegova supruga mu je “ukinula” svaki oblik intimnosti.

– Ja imam 38, a ona 36 godina. U braku smo 10 godina i imamo troje dece. Pre venčanja smo imali sjajan i redovan seksualni život, ali to se sve odavno promenilo – objašnjava muškarac i dodaje:

– Ona čak i ne krije koliko ne podnosi da je dodirujem. Ne smem da je poljubim, a o milovanju i da ne govorim. Da bi me umirila, ponekad imamo seks na brzaka i to je sve.

– Tu nema nikakvih emocija ili želje, imam osećaj kao da vodim ljubav sa robotom. Iskreno, ona nikada nije bila previše nežna. Dok ja volim maženje i ljubljenje, nju to nervira. Jedine prilike kada je ona želela da vodimo ljubav su bile kada smo hteli decu, i to mi je jednom prilikom i priznala – navodi on.

– Sve u svemu, sumnjam da smo za 10 godina braka vodili ljubav više od 12, 13 puta. I pored svega, ja je volim najviše na svetu, a ona kaže da to isto oseća prema meni. Ipak, ne mogu da umanjim svoju ogorčenost, jer osećam da nam je uskraćen veliki deo zajedničkog života – iskren je Englez.

Odgovor terapeuta: Samo vaša supruga zna koji je pravi razlog njene nezainteresovanosti. Pitajte je zbog čega ne želi da ima odnose sa vama i objasnite joj da je intimnost, za vas, najvažniji deo srećne veze.

Da li uživa u seksu sa vama? Ako je odgovor negativan, zamolite je da vam objasni šta voli i šta želi da joj uradite.

Ili je možda ona nezadovoljna zbog nekog drugog aspekta vašeg odnosa?

Možda je pod stresom ili u depresiji, što u velikoj meri utiče na libido.

Autor: