AKTUELNO

Možete ga koristiti i na drugim delovima tela.

U zadnje vreme, sve više se stavlja akcenat na negu kože i same načine na koje se ona neguje. Kao rezultat toga, pre izvesnog vremena počele su se pojavljivati razne "spravice" za negu lica, a među kojima se nalaze i veoma popularni roleri za lice.

Ovi roleri namenjeni su za održavanje vitalnosti kože i njenu negu. Bitno je napomenuti da klasični roleri za lice, o kojima ćemo danas govoriti, nisu isto što i derma roleri za lice. Derma roleri imaju na sebi sitne iglice, takođe služe za negu kože, ali njima ne smete sami rukovati ukoliko niste upoznati dobra sa njihovim efektima i pravilima korišćenja.

Kako izgledaju roleri za lice?

Prva pojava rolera za lice datira još u 7. veku. Ove sprave su nekada koristile carice u Kini kako bi svoju kožu održavale mladolikom i svežom.

Međutim, kod nas su postali veoma popularni početkom prošle godine. Sada, kada su se slegli utisci, odlučile smo da nešto više kažemo o njima i naše utiske o ovom proizvodu podelimo sa vama.

Naime, roleri koje su koristile kineske carice nekada bili su napravljeni od žada ili od nekog drugog dragog ili poludragog kamenja. Oni su smatrali da drago kamenje može da izbaci negativnu energiju iz vas, ali i samim tim doprinese lepoti.

I danas možete kupiti rolere od žada, ali su oni poprilično skupi, pa se zbog toga na tržištu pojavio veliki broj njihovih zamena u vidu rolera od stakla, drveta, kvarca i metala. Nisu svi istog kvaliteta naravno, ali će svaki dati isti efekat.

Roler, odnosno roleri, postavljeni su na metalnom štapiću, kao na slici. Jedan roler, koji je veći, služi za tretiranje većih predela kože na licu (obrazi, čelo i brada), dok se drugi, manji roler, koristi za tretiranje manje pristupačnih delova na licu (predeo oko očiju, nosa i slepoočnica). Roleri mogu da budu glatki ili reljefni, u tom slučaju povećavaju efekat negovanja kože.

Dakle, kako bi limfa neometano proticala kroz vaše lice, njeni putevi moraju biti prohodni, a tome će doprineti masaža rolerima. Pored ovoga, roleri održavaju kožu lica elastičnom, smanjuju vidljivost bora ukoliko se redovno i pravilno koriste, povećavaju protok krvi u predelu lica i vrata.

Stručnjaci su testirali ove rolere i videli da se već nakon prvog puta korišćenja rolera da je cirkulacija u tretiranim delovima mnogo bolja, što smanjuje otečenost na licu. Roleri mogu smanjiti i podočnjake, stoga, ukoliko imate neki od navedenih problema, naša topla preporuka je da isprobate ove rolere.

Kako se koriste roleri za lice?

Kako biste dobili efekat limfne drenaže, koja će zapravo rešiti sve probleme koje smo gore u tekstu naveli, morate praviti pravilne pokrete ali i odgovarajuće preparate. Ukoliko se odlučite da isprobate ovaj roler, sledite dalja upustva:

1. Kožu temeljno očistite proizvodima koje koristite za svakodnevnu negu.

2. Nanesite serum, ulje ili hidratantnu kremu koju koristite svakoga dana za negu kože. Nemojte preskakati ovaj korak jer je za masažu rolerom neophodna vlažna podloga. A pored toga, roler će učiniti da vaša koža dubinski primi sve dobre sastojke iz proizvoda koji koristite.

3. Kako se limfne tačke na licu nalaze u predelu slepoočnica i u unutrašnjim uglovima očiju, onda neka vaši potezi rolerom budu usmereni kao na slici. Od obraza ka slepoočnicama. Takođe, masirajte i vrat.

4. Masirajte lice svakoga dana, oko 5 minuta. Možete uraditi masažu lica i u krevetu pre nego što krenete na spavanje.

Autor: