AKTUELNO

Ako se spremate za letovanje, onda je pravo vreme da preduzmete sve moguće mere kako biste sprečili guljenje kože.

Nadamo se da vam ne treba ni govoriti da bi najbolje bilo izbegavati direktno izlaganje sunčevim zracima između 10 i 16 sati, kao i da vam je obavezno potrebna krema za sunčanje s visokim zaštitnim faktorom. Ten će doći postepeno, a trebalo bi i napokon shvatiti da je zdravlje kože ipak važnije od tamnije puti.

Pročitajte još: OPADA VAM KOSA? Evo šta ODMAH možete da uradite po tom pitanju!

Kremu za sunčanje nanesite pre izlaska iz kuće, ali ponesite je i sa sobom na plažu. Iako na mnogima od njih piše da su vodootporne, ako ne želite rizikovati opekotine, nanesite je ponovo nakon svakog izlaska iz mora, pogotovo ako ste se kupali duže od 20 minuta. Takođe, ako imate tuš u blizini, najbolje bi bilo nakon izlaska iz mora isprati sa sebe so, jer će ona u kombinaciji sa sunčevim zracima dodatno oštetiti vašu kožu.

Foto: Tanjug

Kada dođete kući, istuširajte se kupkom, a nakon tuširanja obavezno se namažite losionom za telo ili nekim negujućim uljem. Vašoj koži je preko leta potrebna dodatna hidratacija jer na plaži gubi tečnost, a ukoliko je negujete li redovno biće manje iziritirana i, na kraju krajeva, neće se ljuštiti.

#Letovanje

#Savet

#Sunce

'