Jug Srbije može da se pohvali odličnim gastronomskim đakonijama, a najpoznatiji je po jelima sa roštilja. Zbog toga vam danas donosimo recept za punjene pljeskavice.
Ove sočne pljeskavice sa šampinjonima punjene sirom i pečene na gril tiganju su prava fantazija ukusa. Poslužite ih uz salatu i prilog po izboru i imaćete odličan ručak.
Priprema: U tiganju na malo maslaca propržite mladi luk. Pržite par minuta pa dodajte beli luk. Na kraju dodajte šampinjone i dinstajte dok ne bude gotovo. Posolite i pobiberite i dodajte balzamiko. Pržite još 2 minuta, sklonite s vatre i ostavite da se u potpunosti ohladi.U većoj posudi pomešajte mleveno meso, pržene pečurke, soja sos, i ostale začine. Stavite 15 minuta u frižider. Nakon toga oblikujte pljeskavice od smese. U sredinu 4 pljeskavice stavite komadić sira, svaku poklopite pljeskavicom bez sira i dobro zatvorite rubove. pržite pljeskavice na gril tiganju sa obe strane.
Autor: Z.L.