AKTUELNO

Momci, ukoliko spadate u onu grupu muškaraca koja ne rade ništa od kućnih poslova, možda bi trebalo da razmislite još jednom o tome. Studija je pokazala da muškarci koji učestvuju u kućnim obavezama češće imaju seks i zadovoljniji su seksualnim životom!

Koautor studije dr Met Džonson sa Univerziteta u Alberti, Kanada, i njegove kolege, ovu studiju su objavili u Žurnalu porodične psihologije. Da bi istražili vezu između kućnih poslova i seksa, naučnici su analizirali podatke 1.338 parova koji su bili deo jedne studije o vezama i porodičnim odnosima. Svaki muškarac je odgovarao na pitanja o tome koliko učestvuje u kućnim obavezama, koje poslove obavlja i da li smatraju da je taj njihov u obavljanju kućnih poslova fer.

Godinu dana kasnije naučnici su ispitali ove parove o zadovoljstvu seksualnim životom.

Ovo istraživanje dalo je zanimljive rezultate – ispostavilo se da muškarci koji učestvuju u obavljanju kućnih poslova češće imaju seks, a oba partnera su prijavila veće zadovoljstvo seksualnim životom.

Zbog toga naučnici veruju da bi parovi koji nisu baš preterano zadovoljni seksulnim životom mogli da imaju koristi od bolje raspodele kućnih obaveza.

"Umesto da izbegavate učešće u kućnih obavezama u nadi da ćete češće imati seks, ispostavilo se da imate veće šanse da oboje budete zadovoljni seksualnim životom ako podelite kućne obaveze", kaže dr Džonson.