AKTUELNO

Omiljene destinacije za letovanje naših turista i dalje su Grčka, Crna Gora ali i Hrvatska.

Svi u prtljag volimo da spakujemo poneku grickalicu i omiljeno piće ali ima i onih koji su u stanju da na more ponesu čitav frižider i pola špajza. Trebalo bi da znate da su meso, mleko, pavlaka i jogurt i dalje zabranjeni za unošenje u ove tri zemlje dok su svi ostali proizvodi uglavnom dozvoljeni ali u umerenim, odnosno u količinama za ličnu upotrebu.

Ako ste se zaputili u Grčku, znajte da ukupan iznos namirnica koje imate u prtljagu ne sme da premašuje iznos od 300 evra po osobi. Kako piše "Blic žena", ovo je tačan spisak namirnica koje smete da unesete u ove tri zemlje:

Foto: Pixabay.com

Grčka:

5 kilograma svežeg voća i povrća, ali i hleb, keks, čokoladu i ostale konditorske proizvode, makarone, pirinač, vodu, sokove, 4 l vina, 12 l piva, 1 l žestokog pića s više od 22 % alkohola, kao i 2 l žestokog pića s manje od 22 % alkohola... Možete poneti i 2 kg mleka u prahu za bebe, kao i 2 kg hrane za kućne ljubimce.

Pročitajte još: LETUJETE U GRČKOJ? Onda ovih SEDAM STVARI nikako ne smete da radite dok ste tamo!

Crna Gora:

5 kg svežeg voća i povrća (osim krompira), 1 kg sušenog voća, povrća, sušenih gljiva, sirove kafe, kakaoa, čajeva, 1 l žestokog pića u originalnoj ambalaži, 5 l flaširane vode, 5 l sokova i ostalog bezalkoholnog pića, 1 kg konzervirane hrane.

Foto: Beta

Hrvatska:

5 kg svežeg voća i povrća, hleb, keks, čokoladu i ostale konditorske proizvode, 2 kg mleka u prahu za bebe, hrane za bebe i hrane za posebne potrebe, 5 l vina, 16 l piva, 2 l alkoholnog pića.

#Crna Gora

#Granica

#Grčka

#Hrvatska

#Letovanje

'