AKTUELNO

Svi ponekad govorimo male ‘bele’ laži partneru. Nije to ništa zlonamerno, već samo ne želimo nekoga da povredimo ili ostavimo pogrešan dojam. Šta to žene najčešće lažu u vezi seksa.

1. Glumljenje orgazma

Preko 95 odsto žena priznaje da su odglumile orgazam, a čak 60 odsto kažu kako to čine redovno. Kao glavni razlog navode to što vide da ga neće moći postići, ne žele da povrede osećaje muškarca i žele skratiti trajanje seksa. Čak 80 odsto žena kaže da sam orgazam nije potvrda dobrog ili lošeg seksa, odnosno jesu li uživale, prenose mediji..

2. Stvaran broj partnera

Iako je ovo samo po sebi glupa tema koja zapravo nema smisla, ako ipak dođe do nje – teško se može očekivati da će većina žena reći stvarnu brojku. Razlog uopšte ne mora biti konkretan broj partnera, već društvena percepcija toga koliko se smatra prihvatljivo, hoće li to izazvati pitanja i slično. Ne želite li slušati takve laži, ne postavljajte takva pitanja.

3. Samozadovoljavanje

Ženama je često neugodno da priznaju kako se samozadovoljavaju, dok se kod muškaraca takva aktivnost smatra posve prirodnom i normalnom. Studije otkrivaju da to 60 odsto žena radi redovno, 30 povremeno, a 10 odsto nikako. Razlog laganja? Ne žele da ispadnu pohotne, da partner ne pomisli da im nije dovoljan i sl.

4. Problemi u seksu

Predrasuda je da su muškarci ti koji pričaju o detaljima seksa sa svojim frendovima, dok žene ćute kao zalivene. Oko 60 odsto žena kaže kako će pohvaliti ljubavničke veštine svog partnera ili ako se često seksaju, a čini se kako su najdraža tema ženskog društva problemi u seksu. Naime, o njima se s bliskim prjateljicama konsultuje preko 80 odsto žena

5. Zamišljanje drugog

Ako je žena ikad rekla da za vreme seksa nikad ne zamišlja nikog drugog nego svog partnera, lagala je isto kao i muškarac u toj situaciji. Objašnjenje? Žene fantaziraju isto kao i muškarci, a to ne mora apsolutno ništa značiti za odnos ili uživanje u seksu.

6. Njegova veličina

‘Ogroman je’, ‘Zbilja je velik’, ‘Ne bih htela većega’ izjave su koje će žene izreći najčešće jer misle da ih muškarci žele čuti. Ne mora nužno značiti da niti jedna to ne misli, ali činjenica je da su muškarci ti koji znatno više pažnje obraćaju na dužinu penisa, dok je ženama bitniji libido partnera, nesebičnost u seksu, kreativnost, preuzimanje inicijative…

Autor:

#Seks