AKTUELNO

Da vas neko pita koja vam je najgora stvar u seksu, šta biste rekli? Za jednu trećinu žena to je sramota zbog izgleda tela.

Kompanija za seksualne igračke Lovehoney sprovela je istraživanje na ovu temu i otkrila zanimljive stvari o osećanjima žena i muškaraca tokom seksa. Kako prenosi MindBodyGreen, najveća briga muškaraca u seksu bila je kada se seks prebrzo završio, dok je ženama najveća briga izgled njihovog tela tokom samog seksa.

"Svet vrši veliki pritisak na žene da budu privlačne", objašnjava seksolog Miša Betl i dodaje: "Postoji društveni pritisak da bi ženska tela trebalo prilagoditi često nedostižnim standardima lepote. Sve to doprinosi tome da se žene tokom seksa osećaju postiđeno".

Prošla istraživanja pokazala su da je slika tela velika prepreka seksualnoj dobrobiti žena. One se, zbog loših misli o svom telu, manje trude i zalažu za svoje potrebe u krevetu, ostaju čvrsto u svojim granicama i traže sigurnija seksualna iskustva.

S druge strane, osećaj samopouzdanja i zadovoljstva svojim telom dovodi i do lepšeg odnosa i lakšeg doživljavanja orgazama.

"Kad se ne osećamo najbolje u svom telu, naš seksualni život može patiti. U svojoj praksi vidim ljude koji imaju poteškoća s uzbuđenjem i orgazmom kao posledicom manjka samopouzdanja. To je zapravo vrlo uobičajeno i to može sprečiti našu sposobnost da se uključimo u fizička osećanja”, objasnila je Betl.

#Seks

#žene