AKTUELNO

Kada želite da impresionirate goste, onda napravite ovu tortu. Za njene sastojke vam ne treba puno novca, a većinu sastojaka već imate kod kuće.

Kora nije komplikovana za pravljenje, a bude lepo mekana. Kada je premažete filom za koji vam treba 5 minuta i poređate banane dobićete kao krajnji rezultat poslasticu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.

Foto: Unsplash.com

Za kore: 2 jajeta, prstohvat soli, 6 kašika mleka, 6 kašika šećera, 5 punih kašika brašna, 1 punih kašika kakaa, 1/2 kašičice praška za pecivo, 2 kašike ulja, 1 kašika sirćeta. 

Za fil: 500 g kisele pavlake, 2-3 kašike šećera u prahu, 1-2 banane.

Priprema: Jaja malo posolite, pa umutite. Dodajte mleko, šećer, umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao. Sjedinite smesu, pa dodajte prašak za pecivo i preko sirće. Malo će početi da peni. Sjedinite, pa sipajte ulje. Nauljite vatrostalnu posudu, stavite pek papir i sipajte smesu. Ispecite u rerni ili mikrotalasnoj. Kada se kolač ohladi presecite na 2 jednaka dela. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu, pa sipajte preko kora. Dodajte iseckane banane na kolutove na jednu koru. Preklopite drugom korom (namazana strana ide na banane). Premažite ceo kolač preostalim filom.  Ukrasite rendanom čokoladom. 

Autor: Pink.rs