Kada želite da impresionirate goste, onda napravite ovu tortu. Za njene sastojke vam ne treba puno novca, a većinu sastojaka već imate kod kuće.
Kora nije komplikovana za pravljenje, a bude lepo mekana. Kada je premažete filom za koji vam treba 5 minuta i poređate banane dobićete kao krajnji rezultat poslasticu koja će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Za kore: 2 jajeta, prstohvat soli, 6 kašika mleka, 6 kašika šećera, 5 punih kašika brašna, 1 punih kašika kakaa, 1/2 kašičice praška za pecivo, 2 kašike ulja, 1 kašika sirćeta.
Za fil: 500 g kisele pavlake, 2-3 kašike šećera u prahu, 1-2 banane.
Priprema: Jaja malo posolite, pa umutite. Dodajte mleko, šećer, umutite. Dodajte prosejano brašno i kakao. Sjedinite smesu, pa dodajte prašak za pecivo i preko sirće. Malo će početi da peni. Sjedinite, pa sipajte ulje. Nauljite vatrostalnu posudu, stavite pek papir i sipajte smesu. Ispecite u rerni ili mikrotalasnoj. Kada se kolač ohladi presecite na 2 jednaka dela. Umutite pavlaku sa šećerom u prahu, pa sipajte preko kora. Dodajte iseckane banane na kolutove na jednu koru. Preklopite drugom korom (namazana strana ide na banane). Premažite ceo kolač preostalim filom. Ukrasite rendanom čokoladom.
Autor: Pink.rs