AKTUELNO

Ovo je zapravo idealno vreme da izgubite nekoko kilograma. Kada je toplo, obično nam se i ne traži hrana, a u tom slučaju jedite laganu hranu, kako bi metabolizam odradio svoje, a za ovo vam je dovoljna i velika salata i malo parče mesa.

Međutim, da biste detoksikovali organizam potrebna vam je i najmanje dva litra vode dnevno. Preporučujemo recept za pripremu veoma ukusne, osvežavajuće i aromatične vode. 

Ova voda koja se naziva i "letnja infuzija" savršen je spoj namirnica, a njeni glavni sastojci su citrusi, voće bogato antioskidantima i vitaminom C. Jedan od sastojka je i prirodni diuretik peršun koji podstiče izbacivanje tečnosti iz organizma.  Krastavac je takođe važan deo ovog napitka jer ne sadrži puno kalorija, pun je vode, sadrži antioksidanse, detoksikuje, reguliše nivo šećera u krvi i dobro funkcionisanje probave.

Foto: Pixabay.com

Sastojci: 2 litra vode, 1 limun, 1 limeta, 1 grejpfruta, 1 krastavac, šaka peršuna.

Priprema:

Limun, limetu i grejpfrut operite i isecite na kriške. Voće nemojte ljuštiti, ali je važno da bude organskog porekla. Krastavac takođe operite i isecite na kolutvore. Peršun operite i iseckajte. Sve sastojke dodajte u vodu i ostavite da odstoji u frižideru tokom noći. Napitak možete konzumirati celog dana.

Autor: Pink.rs

#NAPITAK