AKTUELNO

Med deluje kao blagi piling, sadrži antioksidanse, posvetljuje kožu, a poznato je da ima baktericidno dejstvo. Njegova primena u nezi je velika, efikasan je ali ne i zgodan da se koristi u svako doba. Zato smo vam spremili savete kako da se negujete medom dok spavate. Efikasno je i komforno.

Suve usne

Uradite piling usana, pa nanesite tanak sloj meda na njih pre nego što krenete na spavanje. Probudićete se sa mekim, glatkim usnama. Usne su bitne za opšti utisak, koža na njima je najtanja na telu, a često ih zanemarujemo.

Akne

Nanesite med na upaljene delove lica i pokrijte ih gazom ili stavite flaster. Ostavite da deluje preko noći i ujutru isperite vodom. Med je efikasan antibiotik koji često deluje i na bakterije otporne na druge antibiotike, a znamo da su baš bakterije, uz mrtve ćelije i višak sebuma, uzrok bubuljica i akni na licu.

Rascvetali krajevi

Rešite se rascvetalih krajeva maskom od meda i maslinovog ulja koja deluje noću dok vi spavate. Nanesite je samo na krajeve, hidriraće i nahraniće presušenu kosu.

Za sjajnu kožu

Pomešajte jedan deo meda i dva dela čistog aloja vera gela i nanesite na lice pred spavanje. Za efekat zdrave i blistave kože možemo da zahvalimo kompleksu vitamina B iz meda. Oni su zaduženi za normalno funkcionisanje kože, obnavljanje ćelija, štite od slobodnih radikala i smanjuju upalne procese.

Posvetlite kosu

Izmešajte med sa čajem od kamilice i sipajte u bočicu sa raspršivačem. Isprskajte kosu pred spavanje, stavite kapu za tuširanje ili je uvijte plastičnom folijom i ostavite da deluje preko noći.

Mitiseri

Crne tačkice poznatije kao mitiseri baš zadaju muke. Tretirajte ih mešavinom meda i soka od limuna. Nanesite pred spavanje na problematične delove, ne na celo lice. Koža lica najpodložnija je skupljanju prljavštine i sebuma u porama, te nastanku mitisera, a med je odlična maska zato što ih vezuje za sebe.

Autor: