AKTUELNO

Da li ste nekada probali sami, bez kesice, da napravite puding?

Za ovaj puding potreban vam je griz i umeće pripremanja karamela.

Potrebno je:

1 l mleka6 kašika griza4 kašike šećerakesica vanilin šećera4 belancaZa preliv:

4 žumanca250 ml mleka6 kašika šećerakesica vanilin šećera
Priprema:

U malo mleka razmutite griz, pa sipajte u preostalo mleko i kuvajte desetak minuta. Pred kraj dodajte šećer i vanilin šećer. Belanca umutite penasto, pa ih, kašiku po kašiku, lagano umešajte u griz. Smesu sipajte u činice i ostavite da se ohlade. Na tihoj vatri istopite tri kašike šećera, da dobijete tečnu braon smesu, koju potom polako treba da sipate u mleko i kuvate na tihoj vatri.

Posebno umutite žumanca sa tri kašike šećera i vanilin šećerom, pa dodajte u karamel preliv. Kuvajte još minut-dva, sklonite sa ringle, malo prohladite i sipajte preko pudinga.

Autor: