Da li ste nekada probali sami, bez kesice, da napravite puding?
Za ovaj puding potreban vam je griz i umeće pripremanja karamela.
Potrebno je:
1 l mleka6 kašika griza4 kašike šećerakesica vanilin šećera4 belancaZa preliv:
4 žumanca250 ml mleka6 kašika šećerakesica vanilin šećera
Priprema:
U malo mleka razmutite griz, pa sipajte u preostalo mleko i kuvajte desetak minuta. Pred kraj dodajte šećer i vanilin šećer. Belanca umutite penasto, pa ih, kašiku po kašiku, lagano umešajte u griz. Smesu sipajte u činice i ostavite da se ohlade. Na tihoj vatri istopite tri kašike šećera, da dobijete tečnu braon smesu, koju potom polako treba da sipate u mleko i kuvate na tihoj vatri.
Posebno umutite žumanca sa tri kašike šećera i vanilin šećerom, pa dodajte u karamel preliv. Kuvajte još minut-dva, sklonite sa ringle, malo prohladite i sipajte preko pudinga.
Autor: