AKTUELNO

Istraživanja su pokazala da postoje mnoge teorije i uslovi zašto se ove infekcije javljaju češće leti, naročito kod mlađih žena.

Urinarne infekcije se mogu javiti u područjima donjeg i gornjeg urinarnog trakta. Simptomi urinarne infekcije donjeg trakta uključuju često i bolno mokrenje, čudno obojen urin i manje bolove u stomaku. Simptomi urinarne infekcije gornjeg trakta, ili bubrežne infekcije, uključuju bolan i osetljiv gornji stomak, groznicu ili smrzavanje, mučninu i povraćanje.

Čaj od peršuna

Ovaj čaj se možda ne može pohvaliti divnim ukusom, ali se svakako može pohvaliti svojom delotvornošću. Čaj od peršuna je odličan kod detoksikacije organizma, ali eliminiše i bakterije koje inficiraju urinarni trakt i remete rad bubrega i bešike.

Priprema čaja od peršuna

Preliti 2 kašike svežeg lišća peršuna sa 200 mililitara vrele vode, ostaviti da odstoji 10 minuta i piti ga posle svakog obroka.

Uvin čaj

Možda i najpoznatiji čaj u borbi protiv urinarnih infekcija. Ova biljka deluje antibakterijski i tako uspešno eliminiše uzročnike bolesti.

Priprema uvinog čaja

Kašiku suvog lišća uve, preliti sa 250 mililitara ključale vode, procediti nakon 15 minuta i popiti.

Čaj od brusnice

Sok od brusnice se veoma često preporučuje u borbi protiv urinarnih infekcija, ali čaj je mnogo bolje rešenje. Brusnica je toliko dobra u rešavanju urinarnih infekcija, da smo je mi uvrstili u sastav našeg preparata protiv urinarnih infekcija. Ovaj čaj se odlično bori protiv urinarnih infekcija i to na potpuno prirodan način.

Autor: