AKTUELNO

Lekari objašnjavaju da do povrede cerviksa - vrata materice uglavnom dolazi zbog nedovoljne uzbuđenosti žene, a dame često nisu ni svesne.

Kako navode, prilikom seksualnog uzbuđenja, vrat materice postaje veći i podiže se oko centimetar prema materici. U slučaju da žena nije dovoljno uzbuđena, on ostaje nisko tokom seksa, zbog čega penis može da ošteti vrat materice. 

Foto: Unsplash.com

Osim toga, ova povreda se može javiti pred sam kraj menstrualnog ciklusa žene, a razlog je logičan: tada je cerviks tvrđi i bliži je vagini. Doktori tvrde da povreda nastala na ovaj način može biti veoma neprijatna. 

Najčešći simptomi koji se javljaju su grčevi, krvarenje, a neretko i bol tokom polnog odnosa i u donjem delu stomaka. U slučaju da nijedan od ovih simptoma nije izražen, ne treba da paničite jer će povreda vremenom sama proći. Suprotno, ako imate ovu povredu uzmite tabletu za bolove i izbegavajte seksualne odnose naredna 24 sata. Kako biste sprečili nastanak ove vrste modrica, doktori savetuju da predigru produžite na 20 do 30 minuta. 

Autor: Pink.rs

#Seks

#povrede