AKTUELNO

Ovaj balzam je potpuno prirodan i pomaže i kod migrena.

Dosadne glavobolje mogu biti uzrok raznih problema, ali i ukazatelji na premor, stres i druge stvari. Verovatno da je svako od nas u nekom momentu probao sa kućnim i bakinim receptima za lečenje iste ili da bismo barem malo olakšali simptome.

Bitno je napomenuti da u određenim situacijama prirodne alternativne i lekovi iz kućne radinosti neće biti dovoljni i da je potrebno na vreme prepoznati kada prehlada ili blaga viroza prelazi u nešto ozbiljnije i u skladu s tim potražiti lekarsku pomoć. Isto tako, ako već uzimate određenu terapiju, iz zdravstvenih razloga nemojte na svoju ruku eksperimentisati raznim biljnim pripravcima i suplementima bez prethodne konsultacije s vašim lekarom ili farmaceutom. 

Foto: Pexels

Ako muku mučite s glavoboljama, pokušajte sebi pomoći i ovim jednostavnim balzamom.

Sastojci:

1/4 čaša kokosovog ulja20 kapi esencijalnog ulja pitome nane12 kapi esencijalnog ulja lavande10 kapljica eteričnog ulja tamjana

Priprema:

1. U posudu na pari sipajte kokosovo ulje i mešajte dok se u potpunosti ne otopi.

2. Kada je ulje tečno, uklonite posudu sa vatre i dodajte mirisna eterična ulja.

3. Sipajte smesu u posudu od neke kreme i ostavite da se ohladi najmanje jedan sat.

4. Čuvajte na sobnoj temperaturi jer je previše čvrsto u frižideru i stoga je teže za korišćenje. Nanesite ulje na zadnji deo vrata i iza ušiju, jer su to područja gde se balzam brzo apsorbuje.

Napomena: Ukoliko glavobolja ne prestaje obrati se lekaru.

Autor: Pink.rs

#Bol