AKTUELNO

Uz ovaj sočni sos prepun sira, vaše domaće njoke će biti sočne i ukusne.

Potrebno je: 2 velika krompira, 2 žumanceta, 1 šolja brašna, 1/4 kašičice soli, 1 kašika istopljenog putera.

Za sos: 1 kašika istopljenog putera, 1 iseckani luk, 1 šolja mleka, pola šolje pileće supe, 1 šolja iseckanog brokolija, 1/2 šolje iseckane šunke, 1/2 šolje rendanog sira.

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Operite krompir i izbockajte ga viljuškom. Ubacite u mikrotalasnu na jaku temperaturu, na nekih 6 minuta. Okrenite ih i vratite ih na još 6 minuta, sve dok ne omekšaju. Kada se malo ohlade, skinite očistite krompir od ljuske. Ispasirajte dobro krompir i stavite ga u veću posudu. Trebalo bi da imate meru od dve šolje.

- Ohlađenom krompiru dodajte žumanca. Potom, dodajte blašno i so. Lepo sve sjedinite dok ne dobijete lepljivo brašno. Podelite ga u tri dela. Svaki deo urolajte, a potom rolne presecite na pola.

- Ubacite svoje njoke u vrelu vodu, i kuvajte ih dok ne isplove na površinu, a potom ih izvadite u veliku činiju. Pospite ih istopljenim puterom.

- Na tiganju rastopite kašiku putera, na srednjoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne omekša. Dodajte 2 kašike brašna i nastavite da mešate 1 minut. Dodajte mleko i pileću supu, pa mešajte sve dok sos ne postane gladak i lepljiv. Dodajte brokoli, šunku i sir. Smanjite temperaturu i ostavite da se krčka neka 4 minuta.

Autor: Pink.rs

#njoke