AKTUELNO

Stres, dugo radno vreme i razdvojenost zbog posla - sve to utiče na privatan život.

Američki statističar Nejtan Jau analizirao je procenat razvedenih brakova u različitim grupama zanimanja i ustanovio da su najugroženiji ljudi koji se bave jednim od ova četiri posla.

1. Barmen

Čak 52,3 odsto barmena je razvedeno, prvenstveno zbog radnog vremena. Ako ste u vezi s muškarcem ili ženom koja se bavi takvim poslom, večeri ćete uglavnom provodite sami. Osim toga, posao podrazumeva kontakte s velikim brojem ljudi, često i pod dejstvom alkohola, a sve to pogoduje preljubi.

Foto: Pixabay.com

2. Stjuardesa

Zbog prirode posla, stjuardi i stjuardese često borave daleko od kuće i partnera, a privatni život se uglavnom svodi na druženje s kolegama i u inostranstvu. Ovo uzrokuje probleme u braku i česte preljube. Podaci američkog Zavoda za statistiku pokazuju da čak 50,5 odsto veza stjuarda i stjuardesa propadne.

3. Zidar

Težak fizički rad u svako doba dana i noći košta energije i živaca, što se odražava i na vezu. To objašnjava i procenat razvoda od 50,1 odsto.

4. Agent kol-centra

Ljutnja, optuživanja i uvrede: zaposleni u kol-centrima po ceo dan komuniciraju s negativno nastrojenim ljudima, pa nije ni čudo što to utiče i na odnose u vezi. U ovoj grupi se razvede 49,7 odsto brakova

Autor: Pink.rs

#Posao