AKTUELNO

Evo kako se primenjuju.

Grudi se smatraju jednom od najvećih prednosti žena. Čvrste grudi mogu učiniti da žensko telo izgleda mnogo atraktivnije. Veličina i oblik grudi obično variraju od jedne do druge žene. To je zato što su mnogi faktori uključeni u određivanje ovih aspekata.

San mnogih žena je da nađu prirodno sredstvo koje će učiniti da grudi budu malo punije, a struk malo tanji. Stručnjaci navode 6 namirnica koje, u većoj ili manjoj meri utiču na rast grudi.

Piskavica

Jedna od najčešćih saveta za korišćenje za rast grudi je biljka piskavica. Seme piskavice je bogat izvor proteina, minerala, vitamina i fitonutrijenata. Među lekovitim svojstvima su kolin, trigonelin diosgenin, jamogenin, tigogenin i neotigogenin.

Mada zvuči neverovatno, piskavica može ženama da poveća grudi, jer sadrži fitoestrogen koji utiče na rast dojki i na zadržavanje vode u tkivu. Postoje 2 načina za ovo: masaža i pijenje čaja.

Semenke piskavice možete da kupite u bilo kojoj prodavnici zdrave hrane, a treba da ih potopite u vodu preko noći. Drugi dan s vodom u koju su semenke ispuštile svoje hranjive sastojke masirate grudi.

Laneno seme

Laneno seme sadrži hranjive materije od kojih su najznačajniji lignani. Oni sadrže i antioksidante i estrogen. Ne samo da će vam pomoći da imate veće grudi, nego će povoljno uticati na vaše zdravlje. Pored lana, možete u ishranu ubaciti i seme susama i suncokreta, kao i sve popularnije chia semenke.

Orašasti plodovi

Orašasti plodovi bogati su vitaminom B6 koji potpomaže cikrulaciju. U kombinaciji sa masažom grudi, koja takođe poboljšava cirkulaciju, mogu biti pravi izbor kada tražite hranu za veće grudi.

Pored toga, orašasti plodovi sadrže zdrave masti, proteine i izoflavone koji su slični estrogenu. Najbolja hrana od koje rastu grudi u ovoj grupi su bademi, kikiriki, pistaći, kesten.

Soja

Namirnica broj 1 za čija ste svojstva u ovom pogledu sigurno čuli jeste soja. A kako deluje soja za rast grudi? I ona sadži namirnice nalik estrogenu koje potpomažu rast grudi, a ističe se genistein.

Dakle, svaka hrana koja je bogata sojom, dobra je za rast grudi. Ako krenete da čitatate etikete, prisustvo soje naći ćete i tamo gde mu se ne nadate.Ipak, birajte je u što prirodnijem obliku!

Morski plodovi

Morski plodovi imaju sposobnost da podstaknu produkciju seksualnih hormona i na taj način ubrzavaju rast grudi. Mangan koji se može naći u namirnicama ovog porekla ubrzava produkciju estrogena u organizmu. Konzumirajte školjke, škampe, alge, račiće i ostale plodove mora.

Voće

Voće koje sadrži jednjenja slična estrogenu mogu da pomognu da povećate grudi. Kao i mnoge druge biljke, voćke sadrže lignane. Najbolji izbor namirnica iz ove grupe su jabuke, jagode, trešnje, breskve, pomorandže, dinje, šljive.