AKTUELNO

Nije sve u tretmanima i kozmetici, bitno je i kakve navike imaš.

Kada god se pokrene priča oko bora, nekako je fokus većine ljudi na kozmetici i potrebi da unesete promene u svoj način života. Tada se savetuje oprez sa čišćenjem lica, jer kada perete lice, to često završi uklanjanjem prirodne vlage i prirodnih zaštitnih ulja s kože koji su potrebni ne bi li se koža sama izborila sa borama. 

Među savetima je i onaj da bi trebalo spavati na leđima shodno tome da položaj u kome spavate može uzrokovati nastanak bora. Možete dobiti bore na obrazima i bradi spavanjem na boku, a na čelu ako spavate licem prema dole.

Neizbežan savet je da povećate unos vitamina C. Dokazano je da limunov sok zbog velike količine vitamina C može povećati proizvodnju kolagena pa pomaže u uklanjanju neželjenih mrlja, neujednačenog tena i crvenila. Zbog povećane proizvodnje kolagena pozitivno utiče i na bore..

S druge strane, nekako se potisne moć ishrane koja i te kako utiče na to da li ćete imati bore i u kojoj meri. Kakao je na primer daleko preporučljiviji od kafe. Naučnici su otkrili da kakao sadrži visoke količine antioksidansa koji kožu štite od oštećenja. Zato nabavite pravi kakao i uživajte u čokoladnom napitku.

Ne moramo govoriti koliko je alkohol štetan za zdravlje, pogotovo za kožu, zato ga izbegavajte u širokom luku.