AKTUELNO

Balansirana ishrana podrazumeva plan ishrane koji našem telu pruža važne hranljive sastojke koje su nam potrebne da bismo pravilno funkcionisali. Cilj je poboljšati opšte zdravlje kroz pravilnu ishranu. Ako balansiranoj ishrani dodate redovne fizičke aktivnosti, smanjićete rizik od hroničnih bolesti kao što su dijabetes, gojaznost, visok krvni pritisak itd.

Svakodnevno unosite ove namirnice u organizam:

· Žitarice od celog zrna

· Sveže povrće (kupus, šargarepa, blitva, spanać)

· Mahunarke

· Orašaste plodove (orasi i bademi)

· Mlečni proizvodi: Balans+ jogurt, sir, kefir...

· Morska riba

· Voće (bobičasto voće, sezonsko voće)

· Meso: pileće meso i juneće meso.

Šta balasirana ishrana ne sme da sadrži?

· Konzervans

· Veštačke boje

· Palmino ulje

· Šećere

Šta piti?

· Vodu

· Ceđene sokove

· I jogurt

Šta je najvažnije kod balansirane ishrane?

Prvo i osnovno pravilo je ne preskakati obroke. Doručak ne smete da zaboravite. Za doručak uvek jedite kvalitetno meso ili jaje, sir i Balans + jogurt, jer on sadrži dve probiotske kulture (LA5 i BB12), kao i vlakno Oligofruktoza, koje je izuzetno značajno za povećanje broja dobrih bakterija.

Ručak mora da sadrži supu, glavno jelo sa mesom i povrćem i svežu salatu.

Za večeru odaberite lagan obrok, poput kvalitetnog komada mesa i čaše Balans + jogurta, ili nekog inegralnog peciva koje ćete pojesti sa jogurtom.

Zašto baš Balans + jogurt?

Veliki broj kliničkih studija i naučnih istraživanja ukazuje na to da Bifido Digestio kompleks - kombinacija dve pomenute probiotske kulture: LA-5 (Lactobacillus acidophilus) i BB-12 (Bifidobacterium lactis), pozitivno utiče na digestivni sistem, ublažavajući simptome nervoznog stomaka i obnavljajući mikrobiotike creva.

Benefiti Balans+ jogurta su medicinski dokazani studijom sprovedenom od strane KBC Bežanijska Kosa. Naime, tokom ovog istraživanja je potvrđeno da konzumacija Balans+ probiotskog jogurta reguliše varenje nakon samo 10 dana kontinuirane upotrebe!

Preporučena doza za očuvanje zdravlja je 500 gr probiotskog jogurta dnevno, a najbolje je unositi je ujutru i uveče.

Vodite računa o svom zdravlju, a to najbolje možete postići balansiranom ishranom i umerenom fizičkom aktivnošću.