AKTUELNO

S obzirom na to da je prva stvar koju na nekome primetite fizički izgled, zaista nije lako da se usmerite se na duhovnu lepotu, pogotovo kada se radi o ženama.

Mnogobrojni tabloidi fokusiraju se na celulit i druge fizičke “nedostatke” poznatih žena, a postoji masa članaka o tome kako žene izgledaju bez šminke. Marketing podstiče žene da kupuju proizvode koji će im dati duge trepavice, sjajniju kosu, veće usne, tanji struk i lepšu zadnjicu.

Foto: Unsplash.com

Zato se ženama savetuje da “prigrle svoju prirodnu lepotu” i da izaberu da se osećaju lepim iznutra. Nema nište loše u tome da izgledate dobro i da se osećate samouvereno, ali izgleda kao da se vrednost žene meri njenom lepotom iznad svega. U današnjem društvu, biti lep ima svoje prednosti, ali nije sve u tome.

Ukoliko dama nema sledeće osobine, žena nije žena u pravom smislu te reči, bez obzira na njen fizički izgled.

Zabavna

Biti zabavan znači pružiti trenutke sreće i smeha svima oko vas. Pored toga, istraživanja pokazuju da su zabavne osobe vrlo privlačne. Na kraju, ko se ne bi voleo družiti s osobom koja često zbija šale? I sami znate da je smeh najbolji lek.

Kreativna

Kreativne osobe promatraju sve oko sebe, traže nova iskustva i preuzimaju rizike. Istraživanja pokazuju da one i žive duže. Takve osobe su zanimljive i intrigantne.

Samouverena i karakterna

I to ne na način da se ne izvinite nakon što ste nešto učinili loše, već na način da znate ko ste, u šta verujete i koliko vredite. Ovo izaziva poštovanje.

Spontana

Svakome je potreban prijatelj koji nas može pozvati na koncert, u bioskop, na piće ili bilo što drugo u poslednjem trenutku. Naravno da ćete prihvatiti poziv, jer je to novo iskustvo.

Iskrena

Čak iako niste tip “brutalne iskrenosti”, biti direktan oko želja i potreba, osobina je vredna divljenja.

Odana

Jedna od najvažnijih stvari u svakom odnosu jeste znanje da se možete osloniti na drugu osobu, da je ona na vašoj strani i da će vas podržati bez obzira na sve. Istraživanja pokazuju da su osobe koje su odane u svojim romantičnim vezama generalno zadovoljnije životom.

Širokih vidika i tolerancije

Biti spreman saznati više o nečemu i da potencijalno promenite mišljenje nije uvijek lako. Napor koji je potrebno u to uložiti vredan je truda i vremena.

Autor: Pink.rs

#Žena