AKTUELNO

Iako je za mnoge još uvek tabu tema, masturbaciju vole i muškarci i žene. Istraživanje koje je sprovela kompanija za proizvodnju igračaka za odrasle “Tenga”, pokazalo je da čak jedna četvrtina osoba više voli da se "igra" u samoći nego sa partnerom.

Čak 27 posto žena i 21 posto muškaraca izjavili su da im je samozadovoljavanje puno bolje od seksa i da više uživaju kada su sami nego kada dele intimu sa partnerom. Ovakvi rezultati su bili iznenađujući te su stručnjaci pokušali da odgovore na zašto se ovakva pojava javlja.

Problem je u seksualnoj anksioznosti koju oseća veliki broj muškaraca i žena. Oni strahuju da će njihove performanse u krevetu biti loše i osjećaju pritisak jer misle da seks treba upražnjavati na ovaj ili onaj način. Zato više vole biti sami sa sobom jer se osećaju sigurnije i opuštenije.

Foto: Pexels

93 posto muškaraca i 88 posto žena priznaje da redovno masturbira, ali veliki broj žena od svog partnera krije solo igrice. Alix Fox koji u "Tengi" radi kao seksualni stručnjak i brand manager ističe da je jako dobro što ljudi postaju otvoreni kada je u pitanju masturbacija jer time stavljaju do znanja da vole da brinu o svom užitku i zadovoljstvu.

Autor: Pink.rs

#Seks