AKTUELNO

Jedan tajni sastojak menja kompletan ukus i teksturu.

Ovih dana društvenim mrežama proširio se video koji otkriva mnogima nepoznatu metodu pripreme pire krompira. Autorka videa, Džordin Parks otkriva kako nije reč o nekoj novoj, izmišljenoj metodi jer ga je ovako pripremala njena baka.

Foto: Pixabay.com

Džordin, koja ovu metodu pripreme poznaje od malih nogu, nije mogla da veruje da ljudi krompir za pire kuvaju samo u vodi.

Evo kako to ona radi:

Prvo uzme krompire, opere ih i ne guli već ih samo premaže uljem avokada (može i neko drugo ulje). Zatim ih stavi u lonac u koji je prethodno dodala vodu, morsku so i sastojak koji ceo recept čini posebnim - pileći ili goveđi bujon - u zavisnosti od mesa koje će poslužiti uz pire.

Bujon će pojačati okus, a pire će biti puno kremastiji, kako tvrdi. Kada su krompiri skuvani, dodaje maslac i mleko i napravi pire.

Autor: Pink.rs

#pire