AKTUELNO

Ako želite da napravite najukusniju domaću picu za večeru ili za goste onda umesto kečapa koristite ovaj sos.

Ako vam ostane sosa sipajte ga u teglu i dobro zatvorite i tako može da stoji u frižideru 5-7 dana. Ako odlučite da zamrznete višak, isto stavite u teglu ali tek kada se dobro ohladi zamrznite. Iz zamrzivača vadite dan pre nego što ćete praviti picu, i lagano promešajte da se sastojci opet sjedine.

Foto: Pixabay.com

Sastojci: 1 crni luk, 1 čen belog luka, 1 konzerva pirea od paradajza, 1 paradajz sosso, biber, italijanski začin, malo šećera, tucana paprika (po želji), maslinovo ulje

Priprema: Zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednje jakoj vatri. Dodajte izrendani crni luk i pržite, često mešajući, dok luk ne dobije braon boju, nekih 4-5 minuta. Zatim dodajte sitno seckani beli luk i propržite još 30 sekundi. Sipajte paradajz pire i pustite da se kuva minut pre dodavanja sosa od paradajza, italijanskog začina, soli, bibera, šećera i tucane paprike. Sve dobro promešajte da se sjedini. Neka sos počne da ključa smanjite temperaturu na najnižu. Dinstajte i povremeno mešajte 5-10 minuta ili dok se ne zgusne po vašoj želji.

Autor: Pink.rs

#sos