AKTUELNO

Svima su nam mame govorile da ako ne stignemo da pojedemo nešto konkretno, pojedemo bar bananu. Ali čini se kako to voće ipak nije baš pogodno za doručak.

Nutricionisti navode da iako se banane čine kao savršena opcija za brzinski doručak, one to zapravo nisu. Ako se jedu same, banane nisu najbolja opcija jer u sebi sadrže čak 25 posto šećera i spadaju u umereno kisele namirnice.

Najbolji je način da započnete dan doručkom koji sagoreva masnoću i koji će vas takođe učiniti dovoljno energičnima da izdržite do sledećeg obroka.

Iako će vam banane dati kratki nalet energije, brzo ćete početi da se osećate umorno i gladno. One su pogodnije za užinu nego kao celovit obrok jer same nisu dovoljne za doručak.

Foto: Unsplash.com

Taj osećaj umora i gladi nakon što pojedete bananu za doručak možete sprečiti tako što ćete uz bananu kombinovati hranu punu zdravih masnoća poput avokada ili začina.

Budući da banane pripadaju skupini kiselih namirnica, tu kiselinu treba neutralizovati kako biste dobili samo dobre benefite banana kao što su kalijum, vlakna i magnezijum, a ne šećer koji uzrokuje samo kratki nalet energije.

#banane

#doručak