Ne možete se smatrati istinskim znalcem italijanske kuhinje ako niste probali makar jednom a pripremite ovo jelo...
Sastojci: 500 g špageta, 100 g slanine pančete, 100 g pekorino sira, 1 kašika maslinovog ulja, 2 čena belog luka, 3 jajeta, 150 ml pavlake za kuvanje, slatka mlevena paprika, so, biber
Priprema: Špagete skuvati da budu "al dente". Slaninu iseći na tračice, a sir narendati. U tiganju zagrejati ulje, propržiti slaninu da pusti masnoću. Izvaditi je i staviti na toplo. Na masnoću od slanine staviti iseckan beli luk. Umutiti jaja, pavlaku, 50 g sira, dodati malo soli, bibera i mlevene paprike. Špagete ocedite i odmah ih izmešati s masnoćom od slanine i belim lukom. Tiganj skloniti s vatre, umešati smesu od jaja i pavlake. Posuti slaninom i preostalim sirom.
Autor: Pink.rs
#karbonare
#pasta